מצגות לימודיות בנושאי מדע וטכנולוגיה
 
 
 
 
   אנרגיה- רב תחומי    חומרים- תכונות וסוגים ז    חושים-אור וראייה    טכנולוגיה- מחשב    כדור הארץ והיקום    פוטוסינתזה ונשימה
   אנרגיה- סוגים    חומרים- הרכב האוויר ז    חושים- קול ושמיעה    טכנולוגיה- רובוטים    מים בארץ ובעולם    פיסיקה- מבוא
   אנרגיה- אנרגיית גובה    חומרים-מבנה חלקיקי ז    חשמל- זהירות ובטיחות    טכנולוגיה- גשרים    מגוון מינים בטבע    צונמי ורעידות אדמה
   אנרגיה- אנרגיית תנועה    חומרים- תערובות ח    חשמל- אלקטרוסטטיקה    טכנולוגיה-ביומימטיקה    מערכות בגוף החי    צורה וצבע בטבע
   אנרגיה- אנרגיית חום    חומרים- שפה כימית ח    חשמל- הפקה ותשלום    טכנולוגיה- צוללות    מדע- ומדענים    צמחיית ישראל
   אנרגיה- חשמלית ט    חומרים-בעירה ובטיחות    חשמל- פעילות חקר    טכנולוגיה-מצלמה וצילום    מדע- ואומנות    רבייה חלק א
   אנרגיה- חום כמוס    חומרים- אטום    חשמל ח- סכום ותרגול    טכנולוגיה-ברפואה    מדע - הרצאות    רבייה חלק ב
   אקולוגיה- מבוא    חומרים- תרכובות יוניות    טכנולוגיה- זמן ושעונים    טכנולוגיה-מיקרוסקופ    מדע-שעשועי מדע    תא-רמות ארגון
   אקולוגיה-התאמות    חומרים-חומצות ובסיסים    טכנולוגיה-תעופה    טכנולוגיה- מכונת כביסה    מדע- מוסר וערכים    תא-מבנה וגודל
   אקולוגיה והאדם    חומרים- אבני חן    טכנולוגיה- דוד שמש    טכנולוגיה- כח ומנופים    מסה ומשקל    תא-חי מוצאו מחי
   אינטראקציה וכוחות    חומרים- שפה כימית ט    טכנולוגיה- מערכות    טכנולוגיה-תהליך התיכון    מסה סגולית= צפיפות    תורשה
   דבורים ודבש    חומרים-אבות מזון    טכנולוגיה- כחול לבן    טבע- מצגות וסרטונים    עופות בישראל    רפואה ובריאות
 
    דף הבית
    תוכנית הלימודים מדעים ז, ח, ט
    אורינות מדעית- פיזה
    הכנה למבחן מפמ"ר מדעים ז
    הכנה למבחן מיצ"ב מדעים ח
    משחקים לימודיים- 1 פאזלים
    משחקים לימודיים- 3 סדר ת'ניירת
    משחקים לימודיים- java 4
    משחקים לימודיים- 5 עיגולים
    משחקים לימודיים- 6 גלו תמונה
    משחקים לימודיים- 7 זיכרון
    משחקים לימודיים- 8 kahoot
    משחקים לימודיים 9- המליונר
    משחקים לימודיים- 10
    משחקים לימודיים 11- פצוחים
    חידון מקוון - אטום וטבלה
    חידון מקוון - מסה נפח צפיפות
    חידון-סמרטפון QR
    צור קשר
    ישראל הפראית

 
   @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@                            

                          אבות מזון

 @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@



               תיקון מבחן   הורדה   תצוגה

               כימיה ומדעי החיים לכיתה ט עמודים 86-105

                       קישור לעמודים בספר: כניסה

  
  @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@


                      
 @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

 
        שלושה אבות המזון-  מאמר   שאלון

  
  @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@




   

  @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@


  
                  תזונה:  אורט סינגאלובסקי 
                                   כניסה ראשית   
                                                                                                      

                     

                                     
   
        שאלון מלווה שיעור 4 - שומנים    הורדה   תצוגה




                                          ביוכימיה- תרגולי/ אורט
                                      כניסה


                                                                                                                   
 

  @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@                             

                              מצגות חלבונים

 
                  חלבונים 1  הורדה     חלבונים 2  הורדה                                                    

                                                       
             חומצות אמיניות וקשר פפטידי -  
קישור למקור התמונות


   





                                    קשר פפטידי

        


               דף עבודה: 20 חומצות אמיניות   כניסה      

           מצגת עזר לדף העבודה   כניסה    מחוון   כניסה   

   
        מדריך ל 20 חומצות אמינו נפוצות ( אנגלית )  כניסה


  
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@


                                      אנזימים ופעילותם 

        1. אורט:  כניסה     2. ביה"ס עמי אסף  כניסה
 
     
  
                                    
  
  


   @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@


         מה זה מוזה במעבדה - הטלויזיה החינוכית-עדה יונת

  


  @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@


                       מה הקשר בין: חומצה, אינזים ותפוח עץ?


   


   @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@



                                        מצגת: אנזימים בתעשייה

        
                       
                        כניסה למצגת   הורדה   

  
                          שאלון מלווה מצגת אנזימים בתעשייה
                                         כניסה   הורדה   תצוגה
 
    

    @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

                              

                              סרטון: אנזימים בתעשייה (אנגלית)
 

    



    
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@                         


  סרטון: כיצד פועלים האנזימים (אנגלית)


 מילון עזר קצרצר/ תרגום מתוך:  מילוג- ויקיפדיה
 



  אנזים  Enzyme

 
אנזים הוא חומר המזרז תהליכים כימיים ביצורים חיים.

 מרבית 
האנזימים הם חלבונים. 


  מצע = סובסטראט     Substrate
 
 
בביוכימיה, סוּבְּסְטְרָט של אנזים, הוא הכינוי למולקולה עליה פועל

 האנזים, ומזרז תגובות הקשורות בה. מולקולת הסובסטרט נקשרת

 אל האתר הפעיל של האנזים, עוברת שינוי, משתחררת ומפנה את

 מקומה למולקולה הבאה.

 לאנזים אחד יכולים להיות כמה סובסטרטים שונים. אלו נקשרים

 לאתרים פעילים על פני האנזים, שבמקרים רבים יכולים

 להגיב ביניהם ובכך לאפשר קבלת תוצר סופי חדש.

 
אתר פעיל = Active site

 
אתר פעיל הוא אזור באנזים שאליו מתקשר הסובסטרט , ובו

 מתרחשת התגובה הכימית המזורזת על ידי אותו אנזים.

 
תצמיד אנזים סובסטראט   Complex  Substrate  Enzyme

 
תצמיד אנזים מצע הוא כינוי למבנה הנוצר כשמולקולת אנזים

 נקשרת למצע.

 חלבון= protein   לשחרר = release    
 תוצר = product  לזרז = spid up    אזור = zone 
 ייחודי = spesiphic  תגובה = reaction   צורה = shape 
 קשרים = bonds   יחיד = single  תא = cell

   



@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@



            תשבץ חלבונים להדפסה: שחור לבן   כניסה  






@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@



                            ייצור החלבונים בתא



@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@


                               רגישות לגלוטן



@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@


     סוכר, סוכרת ומה שביניהם - מפגש עם פרופ' אהוד זיו





ריכוז גלוקוז בדם- משימת אורינות מתוקשבת  כניסה

@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@



                    זיהוי חומרי מזון- מעבדות


                                             זיהוי חלבונים: כניסה

 

החומר הנבדק:

 

החומר/ים המזהים

צבע האינדיקטור

 

גוון תגובה   המזהה

 חלבונים

תמיסת ביורט א 

 5 טיפות

תמיסת 
ביורט ב

3 טיפות

 כחול

 

 

סגול            




                                          זיהוי גלוקוז: כניסה

  

החומר הנבדק

החומר המזהה 

טיפול

 

צבע האינדיקטור


גוון התגובה המזהה 


 גלוקוז  סוכר    ענבים (חד סוכר)

   

 לקטוז  סוכר  החלב     (דו סוכר)    

10 טיפות ריאגנט בנדיקט

חימום באמבט מים חמים

במשך כ-5 דקות

 

תכלת

 

 כתום




                                                   זיהוי עמילן

   

החומר הנבדק

החומר המזהה 

צבע האינדיקטור


גוון התגובה המזהה

עמילן  
(רב סוכר)

2 טיפות תמיסת יוד

 

חום בהיר/ צהוב

שחור/ סגול כהה



 
               סרטון: זיהוי חלבונים בעזרת 2 תמיסות ביורט


  

                      

                            סרטון: זיהוי גלוקוז בעזרת בנדיקט





                               סרטון: זיהוי עמילן בעזרת לוגול


 



                       סרטון זיהוי שומן בעזרת סודן III   כניסה
              

            סרטון זיהוי ויטמין  C בעזרת  אינדופנול  כניסה


 @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@


        כימיה אורגנית- מרכז מדעים הרצליה



                                                          פחממות






                               שומנים וחלבונים






   @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@                                              

                     מערכת העיכול



                                    מערכת העכול באדם   כניסה




                     מערכת העכול האדם: משחק התאמה מקוון

                        קוד משחק: 0140     כניסה





  @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@



         חלקי מערכת העיכול- מושגים: משחק התאמה


                         קוד משחק: 0141  כניסה



             

                             שיעור מצולם: מערכת העיכול





                                                     מערכת העיכול



                                    
                                      הרצאות מוקלטות: טכניון 

   
     


                       
 @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ 
   

             חזית המדע- הזר הטוב שבתוכנו / ערן סגל
 
מתוך: קריאתביניים  גליון 28-29  יולי 2017
  
 כל אדם בוגר נושא בגופו, בכל עת, שניים-שלושה קילו חיידקים
 שמטענם הגנטי הכולל גדול פי מאה מהמטען הגנטי התורשתי
 שלו עצמו. השפעתה של האוכלוסייה הענקית הזו על מערכות
 העיכול והחיסון - דרמטית. היכולת לשנות אותה מסתמנת כדרך
 ריפוי עתידית שתתאפיין ב"תזונה מותאמת אישית".
 

                                                        כניסה   הורדה   תצוגה


    

                                           חיידקי אי קולי    E.Coli
  מקור תמונה:
https://www.theodysseyonline.com/what-you-know-and-dont-know-about-coli
   
 
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@


     הכיתה האינטראקטיבית: מטח  ynet    כניסה

 
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ 

                 
מעגל התזונה: מטח 

 
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

          המסע של המזון אל תוך הגוף   כניסה
 

  @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

    
          סוגי אוכל במקומות שונים בעולם
                                 
                            מצגת


   מפות עולם מורכבות ממזון מקומי: כניסה

               הכנת צדפות למאכל: כניסה
 
                    תבשיל נחש: כניסה

          אוכל מסוכן סביב העולם   כניסה

     ראוי למאכל? אוכל שנוי במחלוקת  כניסה

 @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

                     אוכל משומר: טד
 


      אוכל משומר: החפרנים עונה 4
 

      
 
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ 
 
   ויטמינים ומינרלים: נצחון בעזרת מיץ לימון

                            הורדה   תצוגה 

 
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@


  מאמר: ממתיקים מלאכותיים: בריאים או לא? 

                          הורדה   תצוגה
 
             שאלון מלווה מאמר: הורדה   תצוגה
 
     @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

                   


 
 
 
                                 צפייה מהנה לכולם