איבון מדלן בריל (1926-2013) הייתה מדענית קנדית ואזרחית ארצות הברית, ידועה בעיקר בזכות פיתוח טכנולוגיות טילים והנעה סילונית. השתתפה במיזמים שונים של נאס"א וארגון הלוויינים הניידים הבינלאומי.
מתוך המאמר:ציטוט של פרופסור מריו ליביו- אסטרופיזיקאי:
"שגיאות הן לא רק בלתי נמנעות, אלא שהן גם חלק מהותי מהקִדמה המדעית – למעשה, חלקן הובילו לפריצות הדרך האינטלקטואליות המרשימות ביותר."
שגיאות גאוניות/ פרופסור מריו ליביו גם המדענים הכי גדולים עושים שגיאות
כשאיינשטיין טעה: הטעויות המדעיות הגדולות בהיסטוריה
איינשטיין סידר את היקום כדי שיתאים לתורת היחסות שלו דארווין התעלם באלגנטיות מהסתירה באבולוציה, והלורד קלווין פספס את גילו של כדור הארץ בכמה מיליארדי שנים פרופ' מריו ליביו מסביר למה זה לא באמת משנה ומדוע המדע אינו יכול להתפתח בלי טעויות
הרצאה מקוונת " החיים בשנת 2050 "עם דר' רועי צנזה. ההרצאה עוסקת בשאלה כיצד יכולים להיראות חיינו בשנת 2050 ? כיצד נושפע מקיומה של בינה מלאכותית, רובוטים משוכללים, התפתחויות במדעי החיים? וכיצד יוכלו הילדים של היום להתמודד עם כל ההתפתחויות הללו – ולהבטיח לעצמם עתיד משמעותי ומזהיר ככל האפשר?
הרצאה מקוונת "עתיד המדע והטכנולוגיה על מהפכת הרפואה המותאמת אישית" עם פרופ' אהרון צ'חנובר. ההרצאה עוסקת במהפכת הרפואה המותאמת אישית לכל חולה. מהו הקשר שבין רפואה להנדסה גנטית וטכנולוגיה? כיצד יראה עולם התרופות העתידי? מהו פרויקט ריצוף הגנום האנושי? מהי רפואה מותאמת אישית וכיצד היא תשפיע על האנושות?
החוקר אדם דה לה זרדה מאוניברסיטת סטנפורד עוסק בפיתוח טכנולגיות חדשניות. בהרצאה זו הוא מלמד אותנו על ההתפתחויות האחרונות במלחמה נגד מחלת הסרטן. במחקריו הוא משתמש בטכנולוגיית הדמיה מדהימה שמציגה חלקיקי זהב מיוחדים הנצמדים לתאי הסרטן בגוף. המעבדה של דה לה זרדה מנסה להאיר את הדרך ולאפשר למנתחים להסיר גם את החלקים הקטנים ביותר של הגידולים הקטלניים.
זוכת פרס הנובל הזאת גילתה את סוד התאים שלעולם לא מזדקנים... ד"ר אליזבת בלקברן הייתה ילדה אוסטרלית סקרנית שרצתה לחקור את מסתורי העולם, אבל סביר להניח שהיא מעולם לא חשבה שיום אחד היא תזכה בפרס נובל בתחום הביולוגיה בזכות גילוי מדהים... בלקברן ושותפי המחקר שלה גילו כמה וכמה דברים מפתיעים על התאים ועל המנגנונים שאחראים על תהליך ההזדקנות שלנו, כמו לחץ למשל, אותם היא מסבירה בפשטות ובסבלנות בהרצאה המתורגמת שלפניכם. היישומים של הגילוי שלה עשויים לחולל מהפכה בעתיד ולהוביל לעידן שבו נוכל ליהנות מעוד עשורים של בריאות איתנה, ואף להעניק אותם לאנשים שאנחנו אוהבים.
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
ניסוי: "גמול לא שיוויוני"
מה קורה כאשר משלמים לשני קופים באופן לא שווה עבור
אותה עבודה? תגובה מעניינת מפרימטים.
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
רגע של עברית בנושא: מדע הזדמנות טובה לאמץ מונחים מדעיים בעברית: