מתכונים טעימים לחיים

                                                                                       עוגיות
עוגיות לב ריבה 
מצרכים:

 

500 גרם קמח


10 גרם אבקת אפייה (שקית)


125 גרם סוכר


300 גרם חמאה


1 ביצה בגודל M


אבקת סוכר לזרייה


למילוי: 200 גרם ריבה איכותית בטעם הרצוי

אופן הכנה:

 

  • מערבבים את החמאה עם הסוכר במיקסר עם וו גיטרה כ-2 דקות לתערובת אחידה.
  • מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים במהירות איטית עד לקבלת בצק אחיד.
  • עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר למינימום חצי שעה.
  • בין שני דפי אפייה מניחים את תערובת הבצק ומרדדים לעובי הרצוי.
  • מפרידים את הבצק מנייר האפייה וקורצים בעזרת חותכן עוגיות לבבות.
  • בחצי מכמות העוגיות קורצים עיגול במרכז העוגייה.
  • מסדרים בתבנית מרופדת בנייר האפייה את העוגיות ומכניסים לתנור שחומם מראש ל200-210 מעלות (תלוי בתנור) ואופים למשך כ 7-8 דקות עד לקבלת צבע זהוב.
  • מניחים לעוגיות להצטנן ולאחר מכן יוצרים סנדביצ'ים- מזלפים את הריבה על העוגיות ללא החור וסוגרים עם החצי המחורר.
  • מפזרים אבקת אפייה דרך מסננת על העוגיות.



עוגיות שוקולד מושלגות

מצרכים:

 

220 גרם קמח


5 גרם אבקת אפיה (חצי שקית)


150 גרם חמאה


230 גרם סוכר


800 גרם שוקולד מריר


5 ביצים מידה L


150 גרם שקדים טחונים


75 מ"ל אמרטו (ליקר שקדים)


אבקת סוכר לציפוי

אופן הכנה:

  • ממיסים את החמאה והשוקולד (במיקרוגל או בקערה חסינת חום מעל סיר מים רותחים על הגז).
  • מערבבים באיטיות את הביצים והסוכר ולאחר מכן מוסיפים תוך קיפול את תערובת השוקולד המצוננת.
  • מוסיפים לעיסה שהתקבלה את האמרטו, שקדים טחונים, אבקת אפיה וקמח המצה הדק.
  • מניחים את העיסה על תבנית מרופדת בנייר אפיה ומכניסים למקרר למינימום חצי שעה עד שהעיסה מתקשה.
  • כשעיסה התקשתה, קורצים ממנה כדורים בעזרת כפית, מניחים את כל הכדורים חזרה בתבנית ומכניסים לפריזר ללילה שלם.
  • למחרת, שמים בקערה את האבקת סוכר ומכניסים את הכדורי העוגיות פנימה כל פעם 10 עוגיות.
  • לאחר שמצפים את העוגייה באבקת סוכר, מסדרים על תבנית אפיה עם נייר אפיה את העוגיות תוך שמירה על רווחים של סנטימטר בין העוגיות.

חשוב! יש להוציא את העוגיות מהמקפיא, לסדרן ולהכניסן לתנור מיד, העוגייה נמסה מחוץ לפריזר.

  • אופים את העוגיות כ-5 דקות בתנור שחומם מראש לחום של 250 מעלות עד שמתחילים להופיע סימני פיצוץ על גבי העוגיות.
  • אם לא כל העוגיות נכנסות במגש אחד, אין להכניס שני מגשים לתנור בבת אחת.
  • את העוגיות שלא נכנסו במגש יש לשמור בהקפאה.
  • לאחר האפייה יש לשמור את העוגיות בקופסה אטומה.
  • מומלץ להגיש את העוגייה ביום ההכנה או למחרת.

 

עוגיות קראנצ'יות במילוי ממרח לוטוס

מצרכים:

 

500 גרם קמח


10 גרם אבקת אפייה (שקית)


125 גרם סוכר


300 גרם חמאה


1 ביצה בגודל M


אבקת סוכר לזרייה


למילוי: 200 גרם ממרח לוטוס

אופן הכנה:

 


  • מערבבים את החמאה עם הסוכר במיקסר עם וו גיטרה כ-2 דקות לתערובת אחידה.
  • מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים במהירות איטית עד לקבלת בצק אחיד.
  • מחלקים את הבצק ל-3, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למינימום חצי שעה.
  • בין שני דפי אפייה מניחים את תערובת הבצק, כל חלק בנפרד, ומרדדים לצורה של ריבוע ולעובי של 3-5 מ"מ. חשוב שכל 3 החלקים יהיו בדיוק באותו גודל.
  • מסדרים בתבנית מרופדת בנייר האפייה את הריבועים שיצרנו ומכניסים לתנור שחומם מראש ל200-210 מעלות (תלוי בתנור) ואופים למשך כ 7-8 דקות עד לקבלת צבע זהוב. (אם לא כל הריבועים נכנסים בפעם אחת, יש לאפות כל אחד בנפרד).
  • מניחים לריבועים להצטנן ולאחר מכן יוצרים את העוגייה בשכבות- דף מרובע, עליו מורחים ממרח לוטוס ושוב, דף מרובע, עליו מורחים ממרח לוטוס ולבסוף דף מרובע.
  • חותכים את הריבועים שיצרנו בעזרת סכין חדה לקוביות בגודל 1 ס"מ על 1 ס"מ. 
  • מפזרים אבקת אפייה דרך מסננת על העוגיות.
  • עוגיות גרנולה מקמח מלא
  • מצרכים:

     

    270 גרם קוואקר


    130 גרם קמח מלא


    50 גרם קמח לבן


    4 גרם אבקת סודה לשתייה


    5 גרם קינמון


    רבע כפית מלח


    150 גרם חמאה


    130 גרם סוכר לבן


    130 גרם סוכר חום


    1 ביצה בגודל L


    70 גרם מים

  • אופן הכנה:

     

      • מערבבים את החמאה עם הסוכר במיקסר עם וו גיטרה כ-2 דקות לתערובת אחידה.
      • מוסיפים את הביצה והמים וממשיכים לערבב. לאחר מכן את כל שאר המוצרים היבשים.
      • מחלקים את הבצק לשלושה חלקים שווים ומגלגלים מהם נקניקיות.
      • פורסים בסכין חדה לפרוסות בעובי 3-5 מ"מ.
      • מניחים את העוגיות על תבנית האפייה המרופדת בנייר אפייה, במרווחים של 5 ס"מ אחת מן השנייה.
      • אופים בתנור שחומם מראש לחום של 170-175 מעלות במשך 10-12 דקות (תלוי בעוצמת התנור).
      •          

    מצרכים:

     

    קילו בצק עלים


    2 כוסות סוכר

    אופן הכנה:



      • מפזרים על משטח העבודה שכבת סוכר דקה.
      • מרדדים את הבצק על משטח העבודה עם הסוכר לעובי של 3 מילימטר ויוצרים מלבן מוארך.
      • חותכים את הבצק לאורך לפסים ברוחב 8 ס"מ ולאחר מכן מברישים את הבצק במעט מים.
      • כל פס בצק מקפלים לכיוון האמצע עד ששני הקצוות נפגשים.
      • מפזרים מעל סוכר ומרדדים קלות בשנית.
      • מקפלים לאורך צד אחד של הבצק על גבי הצד השני ומרדדים קלות בשלישית.
      • מכניסים את הבצק למקפיא לקירור ל- 30 דקות.
      • מוציאים מהמקפיא וחותכים בעזרת סכין חדה לפרוסות לעובי של חצי ס"מ.
      • מניחים את העוגיות על תבנית האפייה המרופדת בנייר אפייה, במרווחים של 2 ס"מ אחת מן השנייה.
      • אופים ב-210 מעלות כ-20 דקות עד להזהבה.
      •     מצרכים                                   עוגיות וופל מגולגלות קרומקאקא
      • 1 ביצה


        1/2 כוס סוכר (100 גרם)


        1/2 כוס חלב (120 מ"ל)


        1/2 כפית תמצית וניל


        3/4 כוס קמח (100 גרם)


        50 גרם חמאה מומסת


        תרסיס שמן בטעם קנולה


        *רק אם רוצים: טיפונת קינמון (במקור הן מתובלות בהל)


      • אופן הכנה:


        • בקערה טורפים ביצה, סוכר, חלב ותמצית וניל לתערובת אחידה.
        • מנפים פנימה קמח וטורפים עד שאין יותר גושים.
        • מוסיפים לסיום חמאה מומסת וטורפים לאיחוד.
        • אם יש זמן נותנים לבלילה לנוח 20 דקות לפני שממשיכים (היא תסמיך מעט וזה בסדר).
        • ממקמים את מחבת העוגיות המיוחדת מעל הלהבה בקוטר הכי קטן בכיריים, ומדליקים תחתיה אש בינונית.
        • חשוב מאוד: כשהמחבת חמה מותר לגעת בידיים רק בידיות העץ של המחבת - נזהרים לא לגעת בידית המתכת של הבסיס בשום שלב (היא לוהטת בטירוף!).
        • מחממים את המחבת שתי דקות מכל צד. מורידים את המחבת מהבסיס, פותחים ומשמנים את שני הצדדים ואז מחזירים לאש ומגבירים את הלהבה(עובדים בזהירות כי הכל חם חם חם!).
        • שמים כפית מהתערובת במרכז המחבת ומיד לוחצים לסגירה הדוקה.
        • משחררים ומחממים 10 שניות.
        • אם בורחת בלילה מצידי המחבת מסירים רגע מהאש ומנקים את השוליים בסכין (חובה! אחרת השאריות פשוט יעלו באש).
        • אחרי 10 שניות מסובבים את המחבת על ציר הסיבוב לצד השני, לעוד 10 שניות.
        • פותחים ובודקים אם הצבע של הוופל כבר זהוב. אם לא - משאירים לעוד כמה שניות.
        • מוציאים בעזרת פלטה ומגלגלים מיד על קונוס עץ המצורף למחבת או על ידית של כף עץ ומשאירים כך כמה שניות להתקשות (אפשר גם להשאיר בתור וופל דקיק ועגול, או לדחוס לקערית קטנה לקבלת צורת קערית מסולסלת).
        • הוופלים יוצאים רכים וגמישים מהמחבת אבל מתקשים והופכים לקריספיים אחרי קירור של דקה בערך - כשבינתיים מכינים את הוופל הבא (אין צורך לשמן שוב את המחבת).
        • חוזרים על הפעולות לקבלת 25 עוגיות.
        • שומרים בכלי סגור בטמפ' החדר.
        • אוכלים ככה או ממלאים בגלידה או קרם שאוהבים ומגישים (אבל רק ממש לפני ההגשה, אחרת העוגיות מאבדות את הקריספיות).
          • הסוף של המתכונים רוצים עוד כיתבו בצור קשר!
          •       שאלו אותי איך מכינים וופל בלגי אז מי שרוצה לדעת איך מכינים וופל בלגי וגם מי ששאל אותי אז הנה המתכון                                           
          • כוס ושלושת רבעי (245 גרם) קמח
          • 1 שקית (10 גרם
          • 2 כפות (25 גרם) סוכר
          • קורט מלח
          • 100 גרם חמאה מומסת
          • כוס ושלושת רבעי (420 מ"ל) חלב
          • 2 ביצים
          • 1 כפית תמצית וניל
          • להגשה:

            • 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
            • 2 כפות (20 גרם) אבקת סוכר
            • שוקולד מומס / סירופ מייפל / דבש
            • אבקת סוכר
            • פירות טריים כגון תותים, בננות או פירות יער טריים/קפואים
            • אופן ההכנה:

              1. מחממים את המכשיר להכנת הוופלים.

               

              2. בקערה מערבבים יחד את הקמח, אבקת אפייה ומלח. בקערה אחרת מערבבים יחד את החמאה המומסת, חלב, ביצים ותמצית וניל.

               

              3. מוסיפים את תערובת הקמח לתערובת עם החלב, ובעזרת מטרפה מערבבים היטב עד לקבלת בלילה אחידה וחלקה.

               

              4. יוצקים את הבלילה למכשיר ומבשלים או אופים בהתאם להוראות.

               

              5. להגשה – בקערת המיקסר מקציפים יחד את השמנת המתוקה ואבקת הסוכר לקצפת רכה.

               

              6. בוזקים אבקת סוכר על גבי הוופלים, מניחים כף של קצפת ומוסיפים זילופים של שוקולד מומס וחופן פירות. מגישים מיד.

               

              * כיוון שהוופלים עצמם ניטרליים בטעמם מומלץ לא לוותר על התוספות שממתיקות אותם.

               

              הכנתם? ספרו לנו איך יצא! בצור קשר

בניית אתרים למגזר הדתי